Friday, June 16, 2006

Väsby United - Jönköping södra

Matchen mellan Väsby och Jönköping södra Var otroligt ojämn med ett stundtals utspelat väsby med Andreas "Ante" Eriksson på bänken.

De första 12 minuterna var de gröna inte med i matchen alls och Jönköping radade upp ett flertal farliga anfall vilket i den 33 minuten gav resultat då Patrick Elmander rann fri genom försvaret och rullade in 0-1. I den 38 minuten har Väsby en het kvitteringschans då Kutshi Kanga hade en klockren frispark och om inte en försvarare touchat bollen med huvudet så hade kvitteringen varit ett faktum. 0-1 stod sig in i pausvilan och jag vet inte vad Apelgren sa till sina spelare men det var en märkbar förbättring i spelet från första stund i den andra halvleken.

Direkt efter domaren blåst igång den andra halvleken så har Robert Åhman Persson ett skott som går tätt utanför och även en straff borde blåsts minuten senare då Mates rivs ner i straffområdet. Men domaren för kvällen kan ifrågasättas, han höll en ojämn nivå i sin bedömning och blåste för inkast så fort bollen var en decimeter ifrån sidlinjen.
Kvitteringen skulle dock komma och en bit in i den andra halvleken trycker Andreas Mates in kvitteringen. Mates gör även 2-1 för Väsby men domaren dömer av någon anledning bort målet, jag tror ingen på läktaren uppfatatde varför och tveksamt om han vet det själv. Med en kvart kvar att spela kommer äntligen Andreas "Ante" Eriksson in på planen och den sista kvarten har väsby en del riktigt farliga chanser till ett ledningsmål men snöpligt så trycker Jönköpings Erik Backlund in 1-2 på övertid. En snöplig förlust för de grönvita.

Matchens bästa spelare blev rättvist Andreas Mates men enligt mig så var inte Robert Åhman persson långt efter. Han gjorde en riktigt bra match, matchen igenom.

Ante kom in och hann väl inte uträtta så mycket under de 15 minuterna han fick spela, några fina passningar och någon löpning men inte så mycket annat.